نفتون: مقوله بومي سازي در صنعت پتروشيمي يكي از مهمترين مقولاتي است كه در ساليان اخير بيش از گذشته مورد توجه مسئولان امر قرار گرفته است، به گونهاي كه با وجود مشکلات پرشمار در زمینه تحریمهای پتروشیمی، شاهد هستیم پیچیدهترین مشکلات به دست متخصصان توانمند داخلی حل میشود و در کنار این تهدیدها فرصتهایی پدید آمده است روز به روز بسیاری از موارد بومیسازی شود.

به گزارش نفتون، اين در حالي است كه نگاهي به جایگاه کنونی صنعت پتروشیمی کشور نشان ميدهد كه سالانه ۳۵ میلیون تن محصول نهایی در اين صنعت برای مصرف صنایع پاییندستی و صادرات تولید میشود.
اين در حالي است كه با وجود مشکلات سنگین و سخت در حوزه تحریمهای پتروشیمی، خوشبختانه این استعداد و توانمندی در مجموعههای كشور وجود دارد كه پیچیدهترین مشکلات بهدست جوانان و کارشناسان توانمند کشور انجام گرفته و در کنار این تهدیدها، فرصتهایی ایجاد شده که روز به روز بسیاری از موارد در داخل کشور بومیسازی شود.
به طور مثال پتروشيمي اميركبير يكي از شركتهايي است كه در پنج ماه نخست امسال توانست در شاخصهای کلیدی عملکرد از جمله تولید کل، تولید پلیمری و تولید اتیلن، افزایش فروش و نیز کاهش توقفات، رکوردهای ۱۰ ساله را جابهجا کند و به رکوردهای بینظیری دست یابد به طوري كه تولید بیشترین مقدار اتیلن در واحد الفین از ابتدای راهاندازی تاکنون به مقدار ۲۰۸.۳۱۴ تن و رشد ۴۶ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال از دیگر تحولات مهم و ارزشآفرین این مجتمع است.
پتروشیمی امیرکبیر همچنین در زمینه صادرات پلیمری نیز با افزایش ۲۶ درصدی و تحقق فروش ۱۸۸،۵۴۳ تن نسبت به مدت مشابه دوره مشابه پارسال توانست رکورد دیگری را در دوره ۱۰ ساله ثبت کند.
درآمد پتروشیمی امیرکبیر نیز با افزایش ۱۶۱ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به ۹۵.۲۳۴.۹۸۸ میلیون ریال رسید.
اما نگاهي به آمارهاي موجود در اين بهش نشان ميدهد كه از ۸۵ نوع کاتالیست موجود در صنعت پتروشیمی ایران، اکنون ۲۲ نوع کاتالیست با ارزشی بالغ بر ۱۲۳ میلیون دلار داخلیسازی شده و ۱۴ نوع دیگر با ارزشی بالغ بر ۷۰ میلیون دلار در دست اقدام است، همچنین با در نظر گرفتن ۶۵ دانش فنی استفادهشده در صنعت پتروشیمی ایران، ۱۰ دانش فنی داخلیسازی شده که از مهمترین آنها میتوان به دانش فنی تولید پروپیلن از متانول اشاره کرد.
از سوي ديگر کاهش واردات از طریق افزایش تولید محصولات مورد نیاز صنایع پاییندستی در کشور بهعنوان یک راهبرد مهم مورد توجه ویژهای قرار دارد و واردات ۶۷۰ هزار تن محصول به ارزش بیش از یک میلیارد دلار در سال گذشته میلادی با تولیدی شدن طرحهای توسعهای جدید کاهش مییابد و بهدنبال متنوع کردن سبد تولید محصولات پتروشیمی هستیم.
و در آخر بايد گفت كه شرکتهای دانشبنیان میتوانند نقش مهمی را در آینده صنعت پتروشیمی ایران ایفا کنند.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها