پنج شنبه ۱۴۰۳/۱۰/۲۷ ۰۲:۳۱:۰۱

نخستین مجمع انجمن‌های ادبی کشور و اختتامیه دومین جایزه ملک‌الشعرای بهار، عصر دیروز در مجتمع فرهنگی آدینه تهران برگزار شد.

برگزاری-نخستین-مجمع-انجمن‌های-ادبی-با-حضور-وزیر-ارشاد

به گزارش بدراقتصاد به نقل از ‌ایلنا، در مجمع انجمن‌های ادبی که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، محسن جوادی (معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد)، اعضای هیات موسس انجمن‌های ادبی، کارگروه اعطای شناسه انجمن‌های ادبی و برخی اهالی فرهنگ و ادبیات حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم که با حضور دبیران و نمایندگان بیش از 300 انجمن ادبی کشور برگزار شد، غلامرضا طریقی با کسب بیشترین آراء به عنوان دبیر«مجمع انجمن‌های ادبی» انتخاب شد.

در بخش دیگر، سیدعباس صالحی با حضور در جمعِ دبیران انجمن‌های ادبی، پای حرف‍‌ها، دغدغه‌ها و مشکلات آنان نشست و قول‌هایی برای رفع مشکلات و بهبود شرایط موجود داد.

صالحی گفت: انجمن‌های ادبی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهادهای مدنی تاریخ کشور از جایگاه مهمی برخوردار بوده و با توجه به اینکه انجمن‌ها خاستگاه زبان و ادبیات فارسی در کشور هستند، بخشی از دانشکده زبان و ادبیات فارسی را وامدار  انجمن‌های ادبی تاریخی هستیم.

وی ادامه داد: تاکنون انجمن‌های ا‌دبی به مثابه یک تاریخ کهن و پرنشاط عمل کرده‌اند، بنابراین باید از آنها به عنوان نهاد اجتماعی کهن بهره کافی ببریم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در شکل سنتی انجمن‌های ادبی قالب آمرانه وجود داشت، به طوری که انجمن‌های ادبی تحت حاکمیت دولتی باشند. البته این امر می‌تواند اجماع و شناسایی را در پی داشته باشد ولی ممکن است انجمن‌های ادبی را به مخاطره بیندازد.

صالحی یادآور شد: مسیری که انجمن‌های ادبی تاکنون طی کرده‌اند آهسته اما منظم بوده که بعد از آن شاهد شکل‌گیری جایزه بهار بوده‌ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تصریح کرد: از طریق جایزه ملک الشعرای بهار می‌توان از انجمن‌های خلاق و صاحب ایده‌های نو تجلیل و با آنها ارتباط برقرار کرد تا به سمت خلاء نروند.

صالحی بیان کرد: با طی این مسیر، انجمن‌های ادبی ایران یک نهاد فراگیر است که البته تا مرحله پایانی آن‌ گام‌های جدی مانده است. بیش از ۶۰۰ انجمن با شناسه ثبت شده است. ما در حوزه سینما، موسیقی و تئاتر دارای خانه‌های مرتبط هستیم اما ادبیات که مهمترین و گوهری‌ترین عنصر فرهنگی است این امکان را نداشت و امروز قدم‌های آهسته اما مطمئن به سوی انسجام انجمن‌های ادبی ایران برداشته‌ایم.

وی در عین حال تاکید کرد: در کنار ساختارهای شکل گرفته در انجمن‌های ادبی، باید انجمن‌ها به عنوان یک نهاد مدنی که گوهر و‌ چراغ ایران زمین است پیش بروند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ابراز داشت: دولت‌ها نمی‌توانند تصدی‌گری حوزه فرهنگ را داشته باشند زیرا دولت‌ها روزی می‌روند و آنچه فرهنگ یک کشور را حفظ می‌کند مردم هستند و مردم هم از دل این انجمن‌ها بیرون می‌آیند و می‌توانند فرهنگ کشور را حفظ کنند.

صالحی گفت: فرهنگ این سرزمین را پایتخت حفظ نکرده است، بلکه تمام این ملت فرهنگ کشور را حفظ کرده‌اند، پس تمام استان‌ها و هیجانات آنها باید مثل پایتخت‌نشین‌ها دیده شود.

وی ادامه داد: هرچقدر از تصدی‌گری دولتی دور شویم و کار را به مردم واگذار کنیم اتفاقات مبارک رخ خواهد داد. نهاد مدنی باید مدنی بماند اما اگر نام مدنی را داشته باشد و در عین حال وابستگی به دولت داشته باشد ممکن است هویت لازم را به دست نیاورند.

در ادامه این مراسم محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مجمع عمومی انجمن‌های ادبی گفت: انجمن ادبی در معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفت است و امید است این مسیر به خوبی پیش رود.

در ‌پایان این مراسم با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دختر ملک الشعرای بهار و مرحوم امیرحسین فردی نویسنده و بزرگ انجمن دار ادبیات انقلاب اسلامی و همچنین انجمن های ادبی منتخب تجلیل شد.

همچنین مراسم تکریم غلامرضا طریقی رییس انجمن ادبی اردیبهشت به عنوان دومین رییس مجمع عمومی انجمن‌های ادبی ایران در این دوره از انتخابات انجمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.

در پایان این برنامه، از سیزده انجمن ادبی که گزارش فعالیت‌ها و طرح‌ها اجرایی خود را برای دبیرخانه دومین جشنواره انجمن‌های ادبی ارسال کرده‌ بودند، با اهدای نشان ملک‌الشعرای بهار، لوح تقدیر و جایزه نقدی تقدیر شد.

برگزاری نخستین مجمع انجمن‌های ادبی با حضور وزیر ارشاد

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد