نفتون: در حالی قرار است درآمد ۵۰ میلیارد دلاری صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۶ محقق شود که طبق برنامه ریزی ها پیش بینی می شود۲۳۰ درصد درآمد پتروشیمی ایران تا سال ۱۴۰۶ افزایش یابد.

به گزارش نفتون، در واقع با تکمیل طرحهای جهش دوم، جهش سوم و اجرای طرحهای راهبردی در گام چهارم توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی، دستیابی به درآمد ۵۰ میلیارد دلاری در افق ۱۴۰۶ قابل تحقق است. این گفته را مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی عنوان کرده به طوری که طبق برنامه قرار است با بهرهبرداری از طرحهای جهش سوم در سال ۱۴۰۴، خوراک تحویلی از صنعت نفت به معادل ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت خام در روز برسد
در حالی که هم اکنون ۵۰ طرح فعال در صنعت پتروشیمی وجود دارد توقع و پیش بینی ها آن است که این طرح های فعال در صنعت تا پایان سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسند چرا که در صورت تحقق چنین امری، ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی را به ۱۳۵ میلیون تن میرسانند.
صنعت پتروشیمی در سالهای اخیر رشد روز افزونی را داشته و این رشد با تعریف طرحهای جدید همچنان ادامهدار خواهد بود به گونه ای که این صنعت که بالاترین ارزش افزوده را در بین صنایع مرتبط با نفت و گاز دارا است، علاوه بر ارزآوری برای کشور، از خامفروشی نیز جلوگیری میکند.
امسال ۴۳ میلیون تن محصول نهایی تولید خواهد شد که ۳۳ میلیون تن آن صادر میشود و ۱۰ میلیون تن در داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرد و برای نخستین بار درآمد صنعت پتروشیمی به ۲۱.۵ میلیارد دلار میرسد که رقمی قابل توجه است.
این در حالی است که سال گذشته ۲۵ میلیون تن به ظرفیت پتروشیمی کشور اضافه شد و سال گذشته ۳۴ میلیون تن محصول تولید شده که ۱۵ میلیارد دلار درآمد به همراه داشته است.
گام بعدی صنعت پتروشیمی که تا سال ۱۴۰۶ محقق خواهد شد، در ۳ طبقهبندی طرحهای خوراک ترکیبی، طرحهای جدید تولید پروپیلن و طرحهای پیشران تعریف شده است که در مجموع ۴۷ پروژه را شامل میشود تا در سال ۱۴۰۶ درآمد صنعت پتروشیمی به ۵۰ میلیارد دلار برسد.
به بیان دیگر با تکمیل طرحهای جهش دوم، جهش سوم و اجرای طرحهای راهبردی در گام چهارم توسعه هوشمند صنعت پتروشیمی، دستیابی به درآمد ۵۰ میلیارد دلاری در افق ۱۴۰۶ قابل تحقق است و از سوی دیگر گام چهارم در مجموع ۴۷ پروژه جدید در سه بخش طرحهای خوراک ترکیبی، طرحهای تازه تولید پروپیلن و طرحهای پیشران تعریف و طبقهبندی شده است که با اجرای طرحهای گام چهارم تا سال ۱۴۰۶، مجموع سرمایهگذاری تجمعی در صنعت پتروشیمی به ۱۲۵ میلیارد دلار میرسد.
در همین رابطه، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی معتقد است که دسترسی به خوراک مهمترین مزیت ایران برای توسعه صنایع پتروشیمی است، سامانه خوراک که امروز شاهد رونمایی آن بودیم با هدف پایش خوراکهای دریافتی از صنعت نفت و خوراکهای بین مجتمعی طراحی شده است تا جریان هریک از خوراکهای مورد استفاده از مبدا تا پایان زنجیره، قابل ردیابی، پایش و نظارت باشد.
لازم به ذکر است سامانه خوراک مجتمعها و طرحهای پتروشیمی نیز بهدلیل اهمیت و حساسیت بحث خوراک در مسیر توسعه صنعت پتروشیمی، میتواند زمینهای برای تحلیل خوراکهای دریافتی و هرگونه تغییر در کمیت و کیفیت آنها باشد.
نظرتان را بیان کنید
پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد
پیام ها